söndag 10 augusti 2008

Fix och don!!!

Hej hej alla goingar!!!
Idag har regnet verkligen visat upp sig, MEN då kan man fixa och dona inomhus utan att ha dåligt samvete, och såna dagar är ju alltid bra att ha! Vi har pysslat i köket och i matsalsrummet, dom saker som vi skulle köpt idag och behövde (brädor m,m.) va slut, så det som skulle göras får vänta! Vår grova trä-vägg som vi hittade under papp och typ 25 olika tapeter började ja måla idag! efter att redan ha testat en metod återstod nu nästa, jag vill få fram en särskild färg och känsla på väggen, hmmm blev ej nöjd och besviken denna gången oxå! Tycker ändå att dom i färg butikerna borde veta + att det inte är så billigt heller! Jag förklarar exakt och har alltid en träbit med mig som just är sån färg som jag vill ha!
- Det jag vill få fram är den där silvergråa färgen som träet får, när det har legat ute i många år! har provat nåt pulver (kommer ej ihåg va det heter nu) och nu använde jag en grå/vit trä olja! Yes jag vet om Lasyr, men har inte hittat nån fin grå färg!
Har ni nåt tips??? om man nu förstår vad jag menar! Annars korkar jag snart upp en spann med vit färg.... *ler*
Det blir ju typ lila & grönt och jag har målat MÅNGA gånger, innan man ens såg de! Torrt gammalt trä suger ju extra mycket!

Fönstret på det "blivande" skåpet är på plats!


Herregud va gammal tapet och papp sitter stenhårt, dom har typ spikat upp de med 1000 spik per meter, dom snålade då inte förr utan allt är byggt riktigt stabilt =)



Dagens skörd,, det är ju inte klokt va bönorna växer fort! Jag hinner inte med! Snart vill nog inte min lilla familj få fler påsar av mig, varje gång vi träffas hehe, men jag säger som min kära mamma "Det är gott att ha på vintern oxå"


Igår va vi på dop, och allting gick jättebra! Alex va snäll imot mig och sov hela tiden medans prästen pratade och sjöng! =) Vi åt god smörgåstårta och Daimtårtan som jag visar här under! den är verkligen super god! Jag fick ett litet fadder brev av prällen *fniss* där det stod lite om hur det är att vara fadder! tex så fick jag gärna be varje dag för honom + att jag fick använda egna ord då, det va ju snällt, hihi. Visst kommer jag att be för min lille knodd ;-) det är ju hela familjens lille bebbe, han kommer att bli sååå bortskämd! Längtar tills jag får bygga lådbilar och greja med bilbanor. Avslöjade nu att jag är en pojk/flicka! Älskar kläder, hår och allt som hör till men älskar oxå snabba bilar som trycker en bakåt i sätet och ett gött motor ljud! =) =) fniss
Om jag fick välja mellan att bli Make up artist el racerförare, så hade jag inte kunnat valt.... Gillar nästan allt och det är ju super bra....

Natti natti

Kram j

10 kommentarer:

Änglahem sa...

Aha.....TomBoy...hmmmm...vem kunde tro det, under den vackra ytan! Tänk vad man kan bli lurad av en vacker yta....grundlurad!

Färghandeln??????????!!!!!!!!!!???????????¤%&¤#"¤#!&"##¤"#¤"....hitta rätt färg? KAN DOM INTE!!!!!!!

Vårat hus är cremefärgat, skull köpa ny färg förra året då vi bytt panel på ett ställe.....fick vi creme?...VANILJGULT!!! lyser låååång väg! Fick ny färg, ja vi fick ny färg.....men det slutade med att vi trots allt får byra färg på hela huset....fick bli kalkvitt....mycket bättre än vanilsås iaf.*grrr* Måla vitt Josse, spar dig en massa *GRRRR!!!*

Söt liten Alex!!

Nu måste jag nog gå och nana....1. jag får igentligen inte sitta här, 2. ögonlocken börjar bli tunga,så tunga.......zzzzzzzzzzzzzzz är det som gäller!

Sov Gott!!
Kramis, Ulrika

johanna sa...

Jag vet precis vilken färg du menar...jag var på jakt efter det oxå när jag la in bänkskivorna i köket ,men butikerna kundeinte hjälpa mig....jag vet inte hur man får det. Men vad fint det kommer att bli!!!!
Kraaaam

Gårdsromantik sa...

Jag hittade också en sådan där fin trävägg nu när jag flyttade på våra bokhyllor. Hade nog tänkt ta fram den när vi flyttade hit - men det får bli ett projekt för nästa ägare.

Kram Maud

nea i det gula huset sa...

Visst är det lustigt med färgaffärer. Precis som du berättar så kan man förklara EXAKT vad man vill ha och ändå får man hem saker som inte är ens i närheten! Tråkigt!

Vi håller på med vår trappa här hemma och jag skulle vilja måla den. Men jag har hört av min svärfar att det inte är lönt för det kommer inte att hålla..vågar jag fråga i färghandeln tro??

Du som är så full av ideér och förslag. Kan du komma på ngt bra i vårt Tv rum?

Imorgon är det dags för besök nr 2 i Kallinge..spännande!

Ha det gottit!
Kram Nea

Dicksonska våningen sa...

Oj, det verkar inte lätt det där med färgen... De borde ju veta i butiken men ibland kan de ingenting! Kolla med en annan butik?
Jag gillar också bilar och en del motorljud. Älskar "raggarträffen" som är här i stan på våren. En salig blandning av olika bilar och ljud :)
Kram Annika

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hej vännen!

Du är ju otroligt produktiv vad det gäller inlägg! Kul att läsa om allt möjligt i ditt liv! Jag tycker absolut att du ska leta vidare efter rätt nyans till dina väggar. Den där svart-grå färgen som påminner om trä som pinats av vind och vatten är sååå vacker! Jag tycker att ert kök verkar bli superfint. Följer utvecklingen med spänning, eftersom vi själva kommer att börja "minirenovera" vårt kök i höst. Din dajmtårta måste jag prova någon dag. Den verkade lika enkel som god! Söt systerson du har:)

Kram

Rosengårdens Inredning sa...

Hej Josse!
Det ska finnas nåt som heter Järnvirtuol, vet inte om det stavas så. Då blir det så där gammalgrått...
Vet inte om man kan använda det inomhus, men man kan ju alltid prova.Håller med dig om att färgaffärer borde veta, men dom är så enkelspåriga tycker jag :)
Vad fint ni gör det...
Kraaam Malin

Lila sa...

Halloj, kan tyvärr inte hjälpa dig med färgen...men jag förstår din frustation!!

Härligt med egen skörd....vi får nog vänta med våran skörd...varför kan du få veta lite senare (vågar inte gå ut med det ännu).

Vad skönt att dopet gick bra. Vad avis jag blir på er "garderobsdörr".

Kramis L

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att du hittar rätt nästa gång. DEt är ju konstigt att inte färghandel kan hjälpa dig. Lekte också mycket med bilar o dyl.när jag var liten. Tyvärr är alla mina saker(trampbil, bilar o trjhjuling m.m.) kraschade av mina söner. Skoj att dopet gick bra.

Kram Ullis

cicci sa...

ja visst blir man tokig på färg butikerna!!! Jag ska göra en bänk till badrummet och vill precis som du får fram den färgen. Jag tänker luta plankorna har gjort det på en byrå förut för att få bort färgen och då blev de ställena som var trärena innan ungefär i den färg. Lut luktar visserligen ganska skarpt och träet reser sig lite men du kan ju testa på en liten bit innan... Järnvitrol som någon skrev om innan tror jag kan bli lite mörkt...Vi får försöka på var sitt håll och se om det funkar-
kram cicci
ps den toppen är ursnygg var och ryckte i den häromdagen!