tisdag 12 augusti 2008

Herregud.....


Hej hej....
- Näää, det är INTE JAG som har varit och plockat en fylld kasse med plommon!
Utan vet ni,,,,, när jag gick ut i trädgården igår lite stressad och skulle till butiken intill oss! då ser jag en man som står i vår trädgård och plockar plommon ifrån träden. Hmm, kände hur min puls steg i 180 och det kom rök ifrån min näsa (som en tjur) jag stegar fram och frågar vad fan han håller på med?? medans han spottar ut kärnor och säger "bor du här" hmm, där står en vuxen jävla OSVENSK man och plockar våra plommon fyllt en hel jäkla kasse både lila och gula! slet kassen ur näven och skällde ut han samtidigt som jag nästan fick dra ut han ifrån tomten.
- Hur iskallt är inte de att gå in genom vår infart förbi huset och ner i trädgården! Huannemaja sånt är inte bra för mitt hjärta! jag som tänder på alla fyra på 1 sek!!! Man slutar aldrig att bli förvånad.......
j

6 kommentarer:

Dicksonska våningen sa...

Jag förstår dig helt och hållet! Bra att du fick sagt till honom - han kommer nog inte tillbaka nu. Jag hade blivit livrädd men antagligen gått ut och frågat samma sak!
Hoppas att du kan göra något bra av plommonen nu i alla fall.
Kram Annika

Grodmamman sa...

Men hallå! Vad är det som händer eller?!? Förstår din ilska och tyckte att du var modig som vågade säga ifrån!
Kram

Hemma hos Razzel sa...

Jag mötte en äldre dam i min trädgård förra hösten. Hon sa att hon skulle plocka äpplen.... Jag tappade helt fattningen! Vet inte om hon var senil eller.... Men jag fick henne att förstå att det här var min tomt och mitt äppelträd..

Ullis/Leva på landet sa...

Ibland undrar man hur folk tänker. Hur kan man bara komma sig för och göra så. Jag skulle ha blivit lika arg som du blev. Jättebra att du vågade riva i så.

Kram Ullis

Willewira sa...

Hej!
Undrar om det inte är första gången jag är här... eller så är det väldigt länge sedan.

Jag förstår din frustration och ilska när det gäller plommonmannen.
Samtidigt blir jag lite full i skratt- snacka om kulturkrock eller kanske allvarligt missförstånd när det gäller svenska lagar!
Faktum är att det är ganska vanligt att invandrare uppfattar att Allemanslagen även gäller trädgårdar. Har en kompis som jobbat som lärare med invandrare och haft stora bekymmer med att förklara denna lag...

Eller så spelar han bara dum och gör en rövare... arg blir man ju hur som helst!!
Frukt och bär i sin trädgår vill man ha ifred, så är det ju.

Hoppas du kan njuta av dina plommon trots allt - de ser jättegoda ut!

Ha en skön dag!
Kram Willewira

Lila`s bloggvärld sa...

Jäklar vad fräckt!!!!!!!!!!! Förstår din argsinthet...skulle agera minst lika dant.

TACK för tipset gällande klorinet...får bli mycket vanlig vit tvätt direkt efter.

Kramis Lila