söndag 17 augusti 2008

Ny vecka pågång...

Då va helgen redan slut, det går så himla fort och det blir bara mörkare & mörkare ute för varje kväll som går! fast nu sitter jag här med en mängd tända ljus runt mig - det är ju inte fel de heller, Inget man gör när sommar hettan trycker på precis. Vi har faktiskt eldat i kakelugnen idag, åååå så mysigt med den goa värmen och höra spraket =) + att vi städade och samlade ihop alla stump träbitar som låg överallt & (vips så är skräpet aska nu). Så nu har vi städat i matsalsrummet och fått ordning *skönt* men lite fix och trix kvar, såklart.....
- Vi drog åter igen på oss varma kläder för att prova lyckan ute i skogen, yes jag menar svamp plockning! upp och ner, ner och upp till Snuffes stora glädje! inte en enda svamp idag heller =( vi såg 1 Fingersvamp men inget annat! vi har ingen tur när det gäller Kantareller därimot Trattisar plockade vi skit mycket förra året flera Ica kassar i veckan! vi har helt enkelt bättre ögon för Trattisar... (vet ni? vi gick även lite vilse! det har aldrig hänt förrut Andreas brukar va en jäkel på att hitta, så där traskade vi i regnet dyblöta! huvudsaken är ju att man håller sig torr/varm om fötterna, då blir man inte förkyld sa jag och trampade ner i ett träsk, hmmm!!


Igår fyllde svärmor år, åkte dit och överraskade med köttfärspaj & blåbärspaj!!
Köttfärspaj al à Josse!

1 kg blandfärs, 3 dl gräddfil, pressad vitlök 3-6 st, riven ost ca 2-3 dl, 1 burk stekta champinjoner och 1 lök, lite soja, salt och vitpeppar.

Stek köttfärsen, löken och svampen! blanda i gräddfilen, ost, vitlök och kryddorna! Denna köttfärs blandningen kan man använda till mycket gott, testa om ni vill!!!! :-)

*****************************************


-Lös som bara den utanför,, ja trodde att de brann el nåt! kolla vad fin himlen va, jag blir helt tagen av sånt, ser så himla maffigt ut och jag känner mig väldigt liten på nåt sätt,, att allt liksom ens funkar ute i rymden, himlen och världen!! Näää, stopp och belägg innan jag blir för djup här och nu :)

Ha de Gottit

Natti natti

10 kommentarer:

Dicksonska våningen sa...

Hej hej!

Vi hade också sån´t ljus igår kväll. Det var ljust fast ändå mörkt liksom... :)
Den där pajen verkar god - man kanske skulle prova någon dag!
Just nu har vi stopp i avloppet och väntar på en spolbil som kan lösa problemet. Bara de kunde komma någon gång...
Ha en bra måndag! Kram Annika

Dicksonska våningen sa...

På vårt rensband var det nästan som en krok i änden. Och är det inte det så är det ingen fara att använda det. På ert kanske det är en kula? Då är det ingen fara.
Jag åker till jobbet nu så får vi hoppas att de ringer snart och kommer och fixar det. Annars får vi vänta tills imorgon sa dom... Inte kul...
Kramar A

A home far away sa...

Vad lustigt att du har en likadan fågelbur som jag och ja den är köpt här i Singapore:_

Visst är de fina?

Ha en fin kväll

//Gunilla

In my house sa...

Till Louise!!!

- hej lille bruttan,,, hoppas allt ä bra! såå kul att få en liten hälsning ifrån dig, känns tryggt med dig som läsare =)

- Lova mig, att du hör av dig om du vill ha hjälp med nåt,, jag kan komma och städa och så om du vill (el baka bullar) =)

Snart är köket klart, då får ni komma och spana!! Snuffe vill ju leka oxå... :)
Ha de gottit och snuffsa lite på den lilla åt mig!!!

Kramar

Lila sa...

MUMS...paj är aldrig fel!! Härlig himmel att skåda.....Sitter i telekön till Fk nu.....hade nr 116 och 20 min väntetid....ringde en kollega "för att smita emellan", men inte hon var anträffbar. Nu förstår jag hur våra kunder känner sig när de hamnar i sådana väntetider:)

Kramis Lila

Grodmamman sa...

Vilka underbara bilder på himlen!
Pajen såg jätte god ut.
Svamp är något jag aldrig plockat. Plockade blåbär när jag var yngre, men nu är jag för lat!:)
Kram

Sara sa...

Hejsan
Tack för receptet, såg mumsig ut! Gud vilka vackra bilder på himlen.
Kram Sara

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka vackra bilder och häftig paj! mari.

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken härlig himmel! Otur då att ni inte hittade några kantareller. Här har regnet öst ner s det gick knappt att ta sig till bilen. Så god pajen ser ut.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Hannis sa...

Vad kul att du kikade in hos mig!
Är alltid kul att hitta till "nya" bloggar.
Som du skriver,det finns ju massor och alla är fulla av inspiration.
Precis som din!

Vilket skåp ni gör!
Det kommer att bli kanon!
Och bilden från ditt kök gör att jag vill se mera=))

Kram Hannis