tisdag 2 september 2008

Ständigt förändring hos oss!!!

När köket förändras så måste ju även allt annat oxå få lite omtanke. Jag har många saker som ej får sätta sin fot in i de nya köket, blir kanske till att sälja på Tradera el som vanligt lägga de på hög i källaren, för jag känner mig själv - hux flux blir jag sugen på just den saken igen!!!
Häromdagen fick iallafall vår lilla kökssoffa ett nytt tyg! så enkelt och billigt som ger en sån skillnad!!!
Som ni ser så har detta linne tyget gett med sig lite (inte helt slätt) så det va dags med lite nytt! annars så behöver man fästa om tyget igen efter ett tag tycker jag, för att de ska se fräscht ut ;) Oblekt linne byttes ut till grått... Som jag numera är mest sugen på, när de gäller allt!!!

För att få ett bra slutresultat, så fäster man glest runt omkring, samtidigt som man jämnar och drar, tills man har fäst de tätt överallt!!! Och gjort snygga hörn! Ofta kan man ju inte behålla tyget sen innan pga att de blir väldans tjockt el tajt, dock funkar de på denna - så om man blir sugen på något annat tyg sen innan, är de bara att börja gräva fram de :)

Om man har samma stil och färg i hela huset, så är det ju skitkul att kunna flytta runt alla saker "ofta" då får man en snabb förändring utan att de kostar ett öre. Jag byter plats på det mesta jämt och ständigt!! Kan ligga på natten och klura och tänka fram såna bra ideèr så att ja nästan vill stiga upp och dona! dock kan de va stora projekt och till att endast flytta en kudde, hehe!!! Sen är jag en sån jäklans periodare, insnöad på nån viss grej sen efter några veckor är det nåt annat och då åker de andra väck, tur att vi har stort hus och en hel källare som jag kan förvara alla saker under tiden! Men så ska det ju oxå vara, sakerna ska fram och tillbaka och uppskattas!!!

Här kommer lite kudd exempel beroende på mitt tankesätt just då el den veckan!!!Många kramar j13 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

tack för titten hos mig. Du har ju underbara saker. Soffan vart kanon fin ;0)

Kramisar!
Ann-Charlotte

Viola sa...

Hejsan, ja lilla rara soffan fick ju verkligen en make-up, den blev så rar med nya "tyget" och så klart här kan du variera till oändlighet, kramar VIOLA

Lärarbostaden i grönskan sa...

Väldigt vackert med fårskinnet på soffan! Du är en riktig inspirationskälla här i bloggvärlden!

Kram, kram

chokladblomma sa...

Ta i trä - träben? :)
Soffan blev jättefin! Har själv en sådan där härlig kökssoffa; men betydligt mer sliten än din. Bästa förvaringsplatsen i huset! Den rymmer ju massor!
Ha det!
Kram A

Saramedflera sa...

Hejsan
Vad fint det blev med nytt på soffan. härliga kuddar har du att byta med också.
Kram Sara

MammasRussin sa...

Tack för din gulliga kommentar, jag blev ju nyfiken och kikar tillbaka :-)Vilket underbart hem du har! Verkligen! Jag föll pladask för den där vita kudden du har i din soffa! Den som nästan ser ut som en ros! Har du hittat den på nätet kanske?
KRAMIS

Galleri Hönshuset sa...

Hej! Underbart vacker soffa, skulle passa hos mig riktigt bra ;) Kram Pirre

Evy!!! sa...

Hej! Soffan blev jätte-fin, kul att kolla på era olika kuddar,allt va fint!
Mvh: Evy

Lina sa...

Oj oj oj vad fin soffan blev!! Ha en jätte bra dag!

Dicksonska våningen sa...

Fårskinn på möbler är superfint tycker jag. Jag klädde fyra vitmålade stolar med fårskinn för länge sedan. Jag tyckte det var så fina men det knarrade och var ganska ostabila så de fick inte följa med till huset...
Din soffa blev jättefin och klädseln passar verkligen inför årstiderna som kommer nu :)
Kram Annika

Hem och Lycka sa...

Ååå så fint! Har fuskfårskinn på en pall i hallen och på våra Leksandsstolar - älskar det materialet, blir så mjukt och snyggt!

Vårt reportage i Aftonbladet är framflyttat till den 21a september. kram!

Morse farm sa...

Hej tjejen!

Så fin soffan blev med höstigt grått ludd.
Jag ska också göra nytt till vår kökssoffa man kanske skulle göra i grått.
Härligt när man kan variera med olika kuddar.

Ha en fin onsdag!
Kram Bodil.

Fröken Fräken sa...

Roligt att se att någon fler trillat dit på grått och fårskinn. Håller just på och ska byta till mina fuskfårskinnskuddar. Tror att de had eextrapris på Ohlssons på sådant tyg, så jag funderar på att köpa lite mer!

Ja, jag tycker ju att det är väldigt bra att man kan variera sig, ställa ner något i förrådet och byta om, och inte bara köpa nytt hela tiden.

Hoppas att du har en bra dag!