måndag 17 november 2008

Den jäkla magen....


Hej alla bloggläsare!
Jag går runt här och bara väntar,,, med mobil och hemtele i händerna, min läkare ska ringa någon gång under dagen. Hopplöst, när man inte har en bestämd tid! Är liksom rädd för att missa när han ringer, så det är väl bara till att vänta!! =(
- Jag har ju min mage,,, =( som förstör och påverkar hela mig & kroppen, pga att jag har vatt sjuk i många år så leder det ena till det andra (8år snart 9). Ingen kan förstå hur dåligt jag mår,, Vågar knappt skriva hur jag har det, men tänker att kanske någon som läser har nåt bra tips, Jag har Alltid en dålig mage, fruktansvärd yrsel flera gånger om dan, kräkningar mår illa några gånger varje dag ibland bara var tredje dag *Wiiee* alltid ont imagen, kommer inte ihåg hur de känns att inte ha ont, självklart dåligt immunförsvar, har dagar då jag är tung i andningen tryck över bröstet "säkert pga nerverna" el nåt, allt blir ju både fysiskt och psykiskt och de finns inget konkret att göra! Min Diagnos är IBS & då ingår allt detta fast man kan ha de i olika grader och jag har naturligtvis ALLT och ingen lätt IBS. Min förra läkare (som ä expert) sa till mig att jag skulle sitta ner och vänta på forskningen, det är ju kul att höra!! Så jag provar själv saker som man läser om och får tips om.... Har provat det mesta. Just nu äter jag detta, som mamma kom med häromdagen! SPC-flakes typ havregryn och Enzymer! Tyvärr så minskar hoppet, om att bli iallafall lite bättre för varje dag som går,,, men denna gången kanske vi har fått tag på dunder havregryn.... *hoppas*
Håller fortfarande på med Hypnos varje vecka,,, men men vi få la se.....
Puuuh hu, Jaha, då har jag berättat detta =( =( Hoppas inte att ni blev allderles chockade!!!
Nähe, jag får väl återgå till att sitta och titta på telefonen =)
(finns de någon som har hört talas om dessa "läkemedel")?
Tjing tjing

16 kommentarer:

ابو حزم sa...

I invite you to visit my bloghttp://elwadelkadm.blogspot.com/

chokladblomma sa...

Stackars dig! Jag har ju förstått att du har problem med magen, men inte hur illa det är! Just magen är ju extra jobbig för det påverkar ju hela dig.
Jag har en vän som har helt andra sjukdomsproblem, men hon har hittat stor hjälp i Herbalifes produkter. Inte vet jag, men kanske kan de hjälpa. Hon säger att de har hjälpt många som har helt olika problem.
Hur som helst så känner jag med dig vännen, ta hand om dig och jag hoppas att du hittar en lösning.
Massor av kramar!!

Mrs W sa...

huh vad hemskt att behöva ha ont jämt kramar till dig

Saramedflera sa...

Usch det låter inte roligt, hoppas att grynen hjälper dig.
Kram Sara

Grodmamman sa...

Hoppas att du fått prata med läkaren nu!
Jobbigt att alltid må dåligt. Magen spelar ju så stor roll för hur man mår överhuvudtaget. Förstår att du provar allt, för vem skulle inte göra det?!?
Hoppas att du hittar något som gör det lättare för dig.
Kramar

Design by E sa...

åh nej de lät hur jobbigt som helst..magen är ju så viktig o så att gå runt o ha problem me den..har inget direkt tips men håller tummarna att du ska få må bra..stor kram E

mycket fina bilder o go knäck..mummmms..

zinkbaljan sa...

Jag hoppas verkligen att du blir bra vännen, det där lät inte kul! Stackare!
Många kramar till dig!

Fröken Fräken sa...

Jag vet ju delvis hur du har det tjejen, även om jag har haft "turen" att ha det någorlunda under kontroll. Det är fantastiskt att du ändå orkar så mycket som du gör!! Och tänk vad mycket vackert som du skapar! Hoppas att havregrynen hjälper lite, annars har jag tyvärr inga tips att komma med.. jag försöker ta det väldigt lugnt ikväll eftersom jag ska iväg och resa imorgon och sådant brukar inte riktigt ha en stabiliserande effekt hos mig...

nea i det gula huset sa...

Hej vännen!
Usch vad jag känner med dig!
Visste ju innan hur du har det och jag är imponerad över din styrka!

Hoppas verkligen att grynen funkar.
Jag åt en tablett som verkligen hjälpte mig. Den är tydligen speciellt framtagen för IBS magar! Det hade kanske varit ngt för dig?!
Känner mig så tjatig men ring Christel gumman!! Du ska inte behöva ha det såhär!
Annars kommer jag och hämtar dig och släpar med dig nästa gång jag ska dit! ;)
Nädå..du gör som du vill och känner är rätt för dig!

Hoppas läkaren kom med något vettigt!?

Bamsekram till dig!!

Lindis sa...

Hej!

Skrattade lite när jag såg att du gjort knäck... du är som jag, kan inte hålla dig... julen är ju helt underbar. !!!

Din mage: kanske har du hört talas om Candida, det kanske dkulle vara något för dig att testa och se om det är det som du har problem med och försöka äta en sådan diet. Jag tror att det är JÄTTEVIKTIGT att tänka på vad man stoppar i sig och att det är den största boven till hur vi mår.

Ta hand om dig!
/Lindis

Ps. Jag har rörstat

Dicksonska våningen sa...

Oj, det där med yrsel, kräkningar och illamående är ju inte kul alls.
Min morbrors fru tror mycket på det här med Aloe Vera och dess läkande effekt. Det finns många som vittnar om mycket positiva effekter och då på en massa olika saker.
De dricker alltså en viss mängd med aloe morgon och kväll för att återställa balansen i kroppen på något sätt.
Jag tror att de som säljer det heter Forever Living Products. Du kanske redan har hört om det?
Jag skulle vilja krama om dig och ta bort allt detta för dig. Jag har också haft problem, men med panikångest, i 8-9 år men för mig fanns det en medicin... Jag förstår hur hopplöst allt kan kännas.
Kram på dig stumpan!
Annika

Ullis/Leva på landet sa...

Så tråkigt att du har det så jobbigt. har förstått tidigare att du har problm men inte så mycket. Hoppas verkligen att du httar någon bra medicin.

Kram Ullis

Vitt och nött sa...

Men hjälp! herregud de måste va såå jobbigt!
å vilken kommentar från din läkare, känns ju tryggt..
hoppas verkligen du hittar någon eller något som kan hjälpa dej att bli bättre! för sådär kan du ju inte ha de!!!

många kramar!

Dicksonska våningen sa...

Om du vill skriva av dig och fråga om panikångest så får du gärna maila. Min adress är annicakm@hotmail.com
Jag lovar att svara på allt du undrar :)
Det låter som en panikattack det du beskrev. Just känslan av att man tror att man ska dö - eller "flippa ur" är väl det som kännetecknar en attack. Det kan vara bra att veta att rädsla är något du känner när du vet vad du är rädd för. Ångest får du när du känner dig rädd men du vet inte för vad eller varför. Det finns liksom ingen som helst anledning till att du ska känna så men ändå kommer det.
Skriv till min mail så ska jag lära dig allt jag kan! Genom det kommer du nog bli lite lugnare hoppas jag. Det blev jag i alla fall!
Kram på dig gumsan!
Annika

nea i det gula huset sa...

Go´morron vännen!

Den tabletten jag åt fick jag från Kallinge. Den heter TerniCOL. Den är uppbyggd på råmjölksprotein. Det var när jag provade den som jag märkte skillnad. Jag åt två "kurer" av dom men nu är det bara "goda tarmbakterier" jag äter.
Som jag sagt innan..jag kan inte komma ihåg att jag har mått såhär bra någongång. Är mycket lugnare i kroppen, blir inte arg/ledsen lika lätt...och magen är som jag tror att en "normal" mage är. Ångesten är oxå borta!
Sa läkaren något vettigt?
Gud vad jag tycker det är trist att du har det på detta viset. Du förtjänar verkligen att få må bra.

Nu ska jag åka till Rusta för att köpa ett hyllplan till sovrummet!

Kram kram

Anonym sa...

Hej!
Vill bara börja med att säga att jag tycker din blogg är super. Kul inredning, fina bilder och roligt att höra om dig. När jag läste detta inlägget kännde jag igen mig precis. Har också fått diagnosen IBS, vad det nu innebär... Det verkar innefatta lite av varje, och ingen vet vad man gör åt det. Själv har jag tröttnat på att testa olika dieter då inget hjälper, utan försöker att ta en dag i sänder och tänka positivt. Jag har också illamående, tungandad och yrsel, visste inte att tillhörde IBS, men det var lugnande att höra att det är någon mer som har det så för då kanske jag inte inbillar mig. (man funderar i de banorna när det hela tiden är något) Undviker du hårdsmält mat? Det har hjälpt mig lite. Hur mycket går detta utöver ditt dagliga liv? Kram Malin