lördag 17 januari 2009

Fixar & donar för fullt!!!

Hej hej!!!
Tänk detta vi håller på med just nu,, startades pga att jag BARA skulle måla grått!!! Hmmm =) Såhär långt kom jag på bilden under! Under tiden som jag målade igår,, kände jag, tänkte, bankade, blev nyfiken m,m. Jaaa, ni vet!! Näähe,, undrar vad det kan vara här bakom? Genom knackning, sunt förnuft & chansning så ville jag få fram de gamla trä brädorna och murstocken.
Kladdigt blev det,, färgen va ju ej torr *fniss*


Guuud, va jag älskar att riva för att se vad som finns där bakom. Alltid hittar man nåt kul som man får börja planera in, hur man ska göra!
Hade vatt så intressant å se hur huset såg ut från första början,, för när man äntligen är förbi 5 lager tapet, papp, spånskivor m,m. Så syns de tydligt att de ä ombyggt eller påbyggt!

Murstock och gamla brädor *Wiiee*


Jaha, då va det ju bara att fortsätta.... Hela vägen!
När dörrkarmar är halvt om halvt inbyggt i väggen, då blir man ju extra nyfiken på VARFÖR, alltså finns de ju nåt kul bakom. Taket kändes jäkligt mjukt,, och resten av hall taket är ju mycket högre - slutsats??? joo, väck med papp taket och leta sig fram till orginalet...
Ser ni typ en halvmeter högre upp än det vanliga taket satt - TRÄ TAK.... *Wiiee*
Ser ni till höger, där sitter redan gamla lister!! Men Varför??? Varför har dom sänkt taket,,, hmmm!!! Jag blir så nyfiken....

Kolla innanför taket, säckväv!!! Det har vi aldrig sett innan,,, =) När vi drog ner taket, trillade det ner sten kulor på oss *ajaj* och en silver sked... Hmmm, hur fasen har de kommit dit!! Kanske någon gammal snickare som hade fika rast, och glömde sin kaffe sked på fel sida pappen... haha!! Men kulorna???
Meeeen, vart är tusen lapparna då *suck*

Allt trä är framtaget,, det gjorde vi igår!! Idag drar jag spik,,, dom sitter som berget men med skruvmejsel och hammare går det fin fint! Fuktat väck all papp oxå som sitter riktigt gottit fast!!! Men så KUL,,, Ooohh jag älskar sånt här.... Så färg, form, matrial m,m. snurrar runt i min skalle nu,, hur jag ska göra här å där!!! Mmmm njuter!!!
- Mitt mål är att påbörja målning m,m ikväll ev så är det målat och klart inatt =)
Uppdatering kommer
Kram j


14 kommentarer:

Krydda Livet sa...

Haha vad du är härlig. Din nyfikenhet kommer säkert gynna slutresultatet sen. Ska bli spännande att se :)

Kram på dig

Milla sa...

Åh så kul att du har Bloglovin nu så jag inte missar ett enda av alla dina spännande inlägg!!1
Vilka överaskningar livet bjuder på ibland...när man bara ska måla en liten vägg i grått!
Kul att se vad det blir när det är klart!
Kram

Saramedflera sa...

Hejsan
Så kul att det fanns så mycket fint bakom väggen, ser fram emot resultatet.
Kram Sara

Fridashus sa...

Det blir spennende å se resultatet. Morsomt at det er så mye fint under:o)

Fortsatt god helg!

kram

Fröken Fräken sa...

Alltså, riva grejer, sådant gillar jag också! Jag engagerade mig väl mycket när kompisar köpte hus. Gissa om jag var där och rev tapeter och skrapade! Till slut tyckte de att jag rev väl mycket... men man kan ju bara säga som så, att där jag varit och rivit där ser man inga underliggande skarvar eller så genom den nya tapeten, vilket man ser på alla andra ställen (vilket jag tycker är så fult!)

På 70 talet blev det omodernt att ha högt i tak plus att jag tror att de kan ha försökt att isolera, sänka tak osv för att sänka värmekostnaderna. Det där med den "kvarglömda" silverskeden undrar jag om det inte är någon skrockgrej?! Att när man byggde hus så murade man in en silversked för att det skulle gå väl. Med en sked är det ju lätt att tänka att det var en slags talisman för att de som bodde i huset alltid skulle ha mat att ställa på bordet?!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad roligt!! Då hade jag ju nästan rätt :) ... på vinden *ler* Det kommer verkligen att bli jättefint! Så roligt med gamla hus. Mitt från 60-talet känns inte riktigt lika kul :(

Om du blir klar i natt hoppas jag att du inte är för trött för att visa oss imorgon! Lycka till!

Kram Jenny

nea i det gula huset sa...

Hej på dig tokiga människa!:)

Jag undrar vart du får alla dina ideér ifrån?? Och orken?
Jag hade förmodligen målat och kännt mig nöjd! Men för er verkar inget jobb vara för svårt eller jobbigt! Imponerad..men det vet du redan! :)

Det ser iaf väldigt fint ut och jag kan knappt bärga mig till jag får se resultatet. Men det brukar gå så fort så klarar nog att hålla ut!

Ha en bra kväll. Själv ska jag gå och vila en stund..ska ju jobba natt!

Kram Nea

ps.du har sett att jag svarade på ditt mejl va!?

Grodmamman sa...

Min första tanke när jag läste var att "hur orkar ni?!?" Men å andra sidan så är det ju rena skattjakten ni håller på med. Man vet ju aldrig vad man hittar i ett gammalt hus. Bor ju själv i ett radhus byggt i början av 60-talet och det lovar jag, där finns det inga direkta skatter att hitta!:) Fast vi har faktiskt hittat fina golv under plastmattor och trätak under takpapp, så lite roligt finns det.
Kram

Vårt lilla hem sa...

Vilken energi du har, underbart! :)
Spännande att få se resultatet!

KRam, Jenny

Ett skönare liv sa...

Härligt :D va spännade, hehe förstår att du blir nyfiken!

kan tänka mej att ert hus kommer bli alldeles underbart när de e klart :)

kram nadja

Vitt och nött sa...

haha du ä ju skön! men va fint de kommer bli! Va kul å få fixa å dona :)

ska bli kul å få se det färdiga resultatet sen!!

Intressant med silverskedar å stenkulor fallandes från taket :)
ha en kul å skön söndag!
kram ellen

Lärarbostaden i grönskan sa...

Wow, spännande! Blir nog jättefint med träväggen i vitt:) Är dock mycket nyfiken på vad du skulle ha taggtråden till...;) Ha en härlig söndag!

Stor kram

Josephine sa...

Åhå va spännande, tänk om man bodde i ett riktigt gammalt hus där man kan göra sådana fynd. Hemma hos oss hittade vi en plankvägg inne på toan (som tur var enbart toa och ej dusch) och en i en garderob, inte lika charmigt....

Kram från en ny läsare/björkvägen 15

Hemma hos Razzel sa...

Mina vänner rev ett gammalt hus när de skulle bygga nytt och de fann både bestick och även porslin i väggarna! Vet ej om det är någon slags skrock eller om man isolerade med "skräp"..