måndag 9 februari 2009

Matematik förr...Hej hej!
Förr använde man såna här pinnar, när man skulle lära sig att räkna!!! Finns Jättemånga olika - några med plus, minus & likamed tecken, som man då hängde upp för att få t,ex ett tal som
va 2 + 3 = 5, !!!!
Tycker att dom är jättecharmiga, våra köpte vi förra sommaren på Moheda loppisen!!! Men tur att utvecklingen ha gått framåt, penna & papper ska nog uppskattas lite mer =) =)
Ha de gottit!

8 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh du, det var riktigt fina räknestickor...du hittar alltid så fina saker du !!
Ha det gott
Kraam Anette
P.s Lilla Snuffe,det är bra att han är bortskämd, det är minnsann vår Nisse också, vet du..nu viskar jag nästan...vi lyfter honom där det är för mycket snö på vägarna...han har ju så korta ben..också sover han på en kudde mellan oss på nätterna..

Mitt hem är min borg sa...

Hej hej!!

Dom va häftiga.. Sånna har jag aldrig sett för tror jag.. Vilket fynd..

Kram Linda

Vitt och Blått sa...

Vilka roliga räknestickor, skulle jag ha o prova på barnen i skolan! :) Va blev det för tyger - nyfiken! :) Färger och mönster? Vad ska du sy av tygerna hade du tänkt? Roligt! Ha en bra kväll - kram Ewa

Lärarbostaden i grönskan sa...

Åh, så fina räknestickor! sådana hade jag väldigt gärna velat ha själv. Hade tänkt premiäråka till Mohedaloppisen i vår, och får helt klart hålla utkik där då! roligt inlägg du skrev om din kyrksöndag:) Jag skrattade gott!

Kram

Lundagård... sa...

Helhäftiga räknestickor!

Fröken Fräken sa...

En sak är då klar, dessa är mycket snyggare än miniräknare!!

En fråga till stil- och smakexperten!! Jag har ett sådant där utebord från Ikea, minns inte vad det heter.. men det har metallben i svart (man kan fälla ut och ihop) och en träskiva av träspjälor som är i någon slags brun färg. Det här har jag tagit in till vardagsrummet och nu funderar jag på att måla träspjälorna i svart.. vad tror du? Tror inte att det funkar med vitt.

Ja, vem vill inte ha fler rum?! Börjar känna mig väldans begränsad i denna lägenhet, men samtidigt trivs jag superbra här..

Ja, som sagt, nu är man med på banan igen efter att ha kräkts klart. Idéerna börja spira och man har städat lite :-)

Ekebo sa...

Åh gillar räknepinnarna väldigt mycket... gillar alla gamla skolmaterial. Ha det gott Kram Malin

chokladblomma sa...

För att inte tala om miniräknaren... som alla ungdomar är beroende av nu. I alla fall de som jag har på jobbet.
Räknepinnarna var ju jättefina! Kul grej!
Ha det gott!
Kram