onsdag 25 februari 2009

Svarta Lysknappar!

Hej hej!
Tänkte visa mitt gamla tips, som jag har visat innan! Men eftersom det är aktuellt nu igen i sovrummet,,, så kör jag de 1 gång till....
Ett vanligt tydligt åldrande i gamla hus är ju dom piss gula lysknapparna... Som svider gott i mitt öga.... "visst kan man byta ut" Hade ju gärna haft såna gamla porslins bumlingar, men attans så dyrt å faktiskt inte billigt att köpa svarta, rostfria eller någon annan färg heller!
MEN man kan oxå fixa till dom själv!!! Det mesta kan man göra själv, det är så jag tänker med nästan allt 0) 0)
Denna här under ska få sig en omgång med
sprayfärg!

Jag har alltid använt matt färg, istället för blank, men det är ju en smaksak!Skruva väck ytter "fodralet" spraya hellre många tunna lager istället för en täckande gång! för ett jämt å fint resultat!
Tryck knappen som sitter kvar på väggen?? jag tog en tidning och klippte ett hål som passar runt knappen, måste ju täcka rätt mycket på själva väggen,, för sprayfärg kan ju spridas rätt lätt! Obs: Sprayfärg ska inte sprayas för nära föremålet - utan en lagom bit ifrån!
Vips så är dom hemska gulingarna väck och kontakten har blivit en viktig inredningsdetalj istället *tycker jag* för en gömma bort sak!
Finns ju mettalic spray, Krom, vitt, rosa, grönt jaaa, alla färger finns! bara fantasin som stoppar!!!! i ett barnrum kan de ju vara mysigt med någon sprakande färg!
Och Fruktansvärt lätt att ändra färg efter humör!!!!
Vi har fullt upp - exakt de jag älskar!
Enligt mina planer blir det målning ikväll :)
Josse

5 kommentarer:

Vårt lilla hem sa...

Tack för tipset!! Himlans smart!

Kram kram! Och lycka till med målningen!

Jenny

Vitt och Blått sa...

Det var jättesmart! Håller sprayfärgen bra? När man har tryckt många gånger kanske man får lägga på ett till lager bara :) Vi har gamla lysknappar här i huset, men på övervåningen är en av de runda tryckknapparna trasig.. Vi har annars bytt all el där vi har fixat och satt in dimmrar nästan överallt. Jobba på! Kul att se målningen sen - kram Ewa

anna sa...

Gud va fiffigt! Ska jag komma ihåg den dagen vi flyttar till hus!

Är nyfiken på hur sovrummet tar sig :)

Kram

Stjärnor & Champagne sa...

Väldigt väldigt smart, något att ta efter kanske...

Kram Anne

Elena sa...

Snyggt!

Vi letar efter snygga lysknappar nu. :)