måndag 2 mars 2009

Första rundan är klar!!!


Godkväll i stugorna!
Nu är första rundan med vit färg klart!
Synd att träét suger så mycket, kunde ju vatt snällt om arbets ytan kunde bjussa på ett osugande golv ibland.. Men men...... =)
Under dagen har jag klurat på färgval,,, Nix Vitt va ej självklart. Hade många olika alternativ i skallen. Men de blev vitt här inne, tycker egentligen nu att de ä lite synd att sätta in den stora sängen som täcker de fina golvet =) haha, därför oxå färgvalet, inte mycket av golvet kommer ju att synas! *Muttrar* men tanken är ju härlig & vetskapen om vad som finns under sängen....

Sen så gillar vi båda våra andra vita golv och vitt överhuvudtaget, och det är helt fantastiskt känslan blir total i kroppen.... *Enligt oss*
Ser ni ändå att det börjar bli bra :)
Nu ska jag inte gå och krypa ner i sängen *Nääää då* jag ligger ju redan nerbäddad :) Tangentbordet på täcket i knät och ER på Tv,n..... Ojoj,,, detta är helt fantastiskt, trots att det känns lite halv sunkigt runt omkring !!!! Har inte sovit såhär gott på sketa länge!!!! Därför är sovrummet inget brådskande projekt (vill ju inte flytta tillbaka)
Näää, Natti natti från Snuffe & mig.....

7 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Ohhhh så fint, jag måste då berömma dig, vilken arbetssam människa du är !!
Renoveringen är ju snart klar !!
Sååå fint det blir...
Kraam Anette
P.s Har du klippt dig ännu sen sist ? Jag ska snart igen, det blev lite för kort sist..svårt att få exakt samma frisyr igen..men det växer ju..

VITA NYANSER sa...

Men åh, det blir ju så himla SNYGGT, VAD JAG GILLAR DET!!! Rummet blir supersnyggt, det är så himla kul att följa ditt arbete. Jag har varit exakt likadan i vårt förra hus, slet ut golv och målade och jag vet vilken underbar känsla det är när det blir rätt.
Ha en skön dag, jag finns med på bloggen och hejar på = )!
Kram L-L

Anonym sa...

Hej! Jag är en såndär som bara gluttar på din blogg och följer ditt arbetet (varje dag) MEN som aldrig lämnar någon kommentar...Anledningen till det: är inte så himla teknisk och har inget eget bloggkonto etc...Men det gick och skicka en "anonym" kommentar, hoppas det är OK. Så, nu till min fråga: Vi går i tankar om att måla våra golv vita. Vilken färg använder du? Ert golv i köket är nytt, gick det att lägga golvet så att det blev en springa mellan varje planka? Hur blev resultatet -blev ni nöjda? Är det mkt jobb med ett vitt golv?? Oj, så många frågor! Hoppas du har tid och ork att svara.
Tack för att man får hänga med på din resa bland bräder och färgburkar, Snuffe & bullar!
/Ulrika

In my house sa...

Till Ulrika!
Hoppas att du ser detta!
- Du får så gärna glutta in här utan att kommentera,,, *men kul oxå nu, när du har kommit på hur man gör =)*
Ska försöka svara på dina golv frågor!
Vet ej om ni redan har golv som ska målas eller om ni ska lägga in. Vi har lagt in i köket och vardagsrummet "Nytt" Bredare plank i köket, och där syns inte springorna så bra, däremot blev de mer springor i vardagsrummet där vi har lite smalare plank! (jag gillar springor) Vi har spontat golv och vill man ha mer springor så behöver man ju inte slå in hela sponten i varann! Sen så krymper ju golvet lite efter hand av värmen m,m. Kanske de finns golv utan spont, men säkert svårare att lägga!
- Vi använder ALCROS Lokal golvfärg - finns i färgbutikerna, Blank.. Vit...
Den är dock rätt så dyr - här kostar 3 liter ca 600kr. Man behöver måla 2-3g och glömm ej att kvista! Men det är värt de, för det blir så himla fint!
Hållbarhet!!! Ja tycker att den har hållt bra, har ju inte haft golvet vitt så jättelänge, men de känns som att det sitter bra. Och skulle de va att man repar eller gör nåt så är det ju bara att måla i lite färg. Vi har juh hund - men jag är rätt pedant, så visst saker och ting syns ju mycket mer på vitt golv "beror ju på hur ofta man dammsugar" =) =) Tycker nog inte att de ä så jobbigt med vitt!!!!
Det är helt klart värt de, när vi kollar på gamla bilder med de gul/bruna parketten och nu med vitt så är det som dag och natt,,, jag älskar våra vita golv och som du ser så kommer nog de temat att fortsätta i nästan hela huset! (är faktiskt oxå sugen på ett mörkt golv) de däremot är nog mer lättstädat!
Fast jag tycker att ni ska göra de! Dock oxå fint med vit lasyr, vitt pigment m,m. Finns ju jätte mycket roliga alternativ!!!!

- Tack för att du kollar in här bland brädor, bullar å Snuffe =) =)
Fråga gärna igen om jag missade nåt nu!!!! Och hoppas att du ser detta!!

LYCKA TILL - om ni målar så måste du berätta hur de blev!!!!

(finns ju säkert många olika golv-märkes-färger, vet ej vilken som är bäst)

Stor kraaaaam josse

Anonym sa...

Tack tack tack!!! För ditt låååånga svar!!! Kram!

Jenny sa...

Hej gumman!
Vilken fin sida du har!!! Wow jag ska läsa allt, jag lovar. Men du... vi skickade ut tackkorten igår (på tiden eller...?!) och nu vet jag ju inte om jag har skickat rätt. Men det går väl på eftersändning annars hoppas jag.
Stora kramar och lycka till i Jönköping.
Och du.. klart jag kommer att köpa tidiningen. =)

Stjärnor & Champagne sa...

Vad fint det blir, jag vill också mååålaaaaaa...

Kram Anne