söndag 26 april 2009

Grönsaksland....


Hej hej!!!
Idag har jag fått ett Grönsaksland =) som jag har längtat! Vi har haft en heldag ute - sånt härligt väder! mår som bäst när jag får ligga å gräva ogräs och göra fint! Lite växter köpte vi idag som fick följa med hem från Trädgårds butiken...
- Nu gror Nypotatis, Röda Vinbär och Rabarber knakar i landet!!! men mer ska det bli =) Har även planterat en ljusrosa små blommig rosbuske och lite andra fina flowers....
Mmmmm, så härligt å kul....
- Igår låg jag i sängen hela dan av hemska biverkningar av ny medicin,,, idag kände jag absolut inte för de,,, Slut på TråkPRAT nu,,,, jag har ett GRÖNSAKSLAND *Wiiieee* och kanske egna nypotatisar till Midsommar =) =)
Vi ska bara fixa till en bra kant runt och sen blir det väl skydd - för vi har jädrans massa kaniner!!!! men men....
(Förhoppningsvis, växer denna lille Kraken till sig lite i sommar,,, så att jag kan göra några goa Rabarber paj´sisar)
Ha de Gottit Kram j

13 kommentarer:

Grodmamman sa...

Har varit och köpt en liten rabarberplanta idag! Har tänkt det länge, men nu blev det av!:)
Stackare att må så dåligt av medicinen. Här har jag idag hämtat ut min astmamedicin, så nu ska jag förhoppningsvis snart kunna börja jogga igen, längtar faktiskt!:)
Kram

Skogshuset sa...

Härligt med grönsaksland!!! Vi körde upp ett stort land hos oss när vi flyttade till Skogshuset, men det höll sig bara en säsong. Det var absolut inte min grej att odla på friland, men det ser så härligt ut! Ska försökak mig på att odla i upphöjda odlingsbackar i år istället! Får se om tålamodet håller för det:-)

Lilla huset på prärien sa...

Usch vad är det för en hemsk medicin du har fått?! Låter inte kul. Men härligt med ett nytt land. Jag har också rensat lite i helgen... dock inte tillräckligt. I veckan måste jag se till att gödsla och vattna ordentligt, här är såååå torrt just nu.

Rabarber är så gott!

Kram Jenny

Från koja till slott sa...

Ha ha, roligt att se din entusiasm! Här ska vi så gräs på vårt stoooora grönsaksland, förresten nej det kan man banne mej inte kalla det, utan det är en riktig ÅKER!! Får ångest bara jag tittar på den, kan ha något att göra med mina totalt ogröna fingrar! ;)
Ska bli så skänt när gräset är sått där, dock mer för sambon att klippa! ;)

Kramisar Pernilla

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Biverkningar är värdelöst!!
Jag mådde också illa i 2 veckor. O blev så torr i munnen så det kändes som man skulle börja hosta damm.
Men efter 2 veckor var det helt borta! Såå skönt!
Jag började med en halv, men har fått öka till en o en halv. Men nu är jag "som vanligt".

Håll ut!!

Kram på dig!!

Jeanette

Stjärnor & Champagne sa...

Vad härligt med trädgårdsland, Josse. Ledsamt att du inte mår bra tycker jag. Biverkningar är ju inte kul. Är inne på 3:e medicinen, och just nu känns det bra. Äter Lyrica, är inte så mycket biverkningar på den. Har du testat den??
Tänker på dig.

Stor kram Anne

Dicksonska våningen sa...

Här har också grejats i landet. Så härligt väder att man inte kan låta bli :)
Sambon ville prova på att odla potatis och jordgubbar. Rabarber har vi redan och de är på väg upp, så jag ser fram emot att få svänga ihop en och annan paj snart.

Inte roligt med medicin som ger jobbiga biverkningar... Förra året började jag med antidepressiva mot ångest och i början var det inte roligt... Men nu är saker mycket bättre. Så jag hoppas att du ska få bra resultat av den.

Kram till dig!
Annika

Krusidull sa...

Hej hopp
va kul med eget land att odla på (i)
Själv ska jag försöka göra en planteringshörna, där jag kan pyssla lite.
Ps..tack för kak receptet.
Kram
Krusidullan

Fröken Fräken sa...

Ni satsar väl också på jordgubbar? Jag tog flera plantor från pappas hus innan det såldes, och planterade på annat håll, men de verkar inte riktigt gilla att bli flyttade på. Härligt iaf med ett grönsaksland, må det växa hej vilt där! Och kaniner är väl bara söta? ;-)

Själv har jag skrapat färg från ett helt underbart bord. Tänkte först måla det vitt, men det ser väldigt fint ut redan nu..hmhm... tuffa val...

Dicksonska våningen sa...

Nej, i början var det jättejobbigt. Tröttheten var värst. Första veckan var jag helt borta. Då tog jag en halv tablett varje dag. Kroppen var spänd och jag låg bara, utan att sova.
Jag insåg att det vara bara att lägga ner allt man ville greja med på ett tag...
Men så här - på andra sidan - är det en stoor skillnad. Att inte behöva känna ångest är en jättelättnad. Jag önskar att du också ska få känna den lättnaden. För det behöver man när man kämpar med en massa andra jobbiga saker också.
Kram Annika

chokladblomma sa...

Vilken hemsk medicin! Men det blir väl bättre bara man står ut, tror du inte? Hoppas jag verkligen för din skull iaf.
Vilket härligt trädgårdsland! Alldeles tomt, nästan, bara att plantera! Nästa helg tänkte jag börja med mitt... men det blir i pallkrage med duk under för jag orkar absolut inte gräva rent där jag ska ha det!! Kort kommer...!
Ha nu en bra vecka och hoppas att det blir bra med medicinen.
KRAAAAAMM

Vitt och Blått sa...

Härligt med ett grönsaksland! :) Jag tycker också om att odla, fick massor av frön i födelsedagspresent! Ruccola, rädisor, squash och mycket mycket mer! Vill också sätta potatis! :) Så har jag en dröm om att sätta en fiiin klätterros över någon slags spalje som en "ingång" till vårt skogsparti på tomten, får se om jag hittar någon fin sort i sommar. Här hemma har det varit 20 C i helgen och våren börjar ta fart! :) Ha en bra vecka och hoppas att du inte blir allt för dålig av medicinen! Kram E

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Hej igen!!

Jag mailade dig, hoppas de e ok!!

Kram Jeanette