fredag 23 oktober 2009

GRIS ELLER EJ?????

Godmorgon....
Sitter med kaffe och kollar Voice!!!!
Dom pratar om vaccinet mot Gris/svin =) influensan..... Om man ska ta de eller ej...
Jag vill veta vad NI mina smarta läsare tänker om detta!
Idag ska min kaluffs klippas =)=)
Kram kram j

18 kommentarer:

VITA NYANSER sa...

Hej!

Vad klokt att få lite tankar från andra! Jag är lite skeptisk, men är för feg för att läta bli att vaccinera mig. Ska bli spännande att läsa vidare här = )!

Ha en sköööön fredag!
Kram L-L

...Tre rum och kök sa...

Hej!

Jag tänker ta sprutan, om inte annat för att hjälpa de som kan bli dödligt sjuka om jag skulle smitta denne. Vilket jag kan göra om jag inte tagit vaccin.

Så tycker jag!

Ha en bra fredag!
Kram Lina

Anna sa...

Hej!

Jag har inte varit helt säker men har en mormor som är svårt sjuk i cancer och hennes imunförsvar är väldigt nedsatt, därför kommer jag att ta vaccinet. Har även två barn som jag oxå har i åtanke när jag tar det.

Spännande tankar och viktigt att lyfta frågan och vrida och vända den många gånger.

Mvh
Anna

2,9-Marie sa...

Kloka tankar av de som lämnat kommentarer. Jag tycker "hänsynsskälet" väger tyngst, d.v.s. att inte riskera att smitta känsliga personer. Jag och sambon (han hade värst symptom) har redan haft en omgång av grisinfluensan och det var (då vi inte tillhör riskgrupper, mer än åldersmässigt) ungefär som en vanlig kraftigare influensa. Vi överlevde, men det vore inte särskilt kul att få "skiten" en gång till... Svårt... Det blir nog att gå och spruta sig, tror jag.

För övrigt: tack för en härlig och inspirerande blogg! och trevlig helg! M

Agneta sa...

Lycka till med klippet!

Skrot och Skruv sa...

Min 16 mån cp-prinsessa fick svinsprutan i förrgår. Här ska vi ta hela familjen för att försöka skydda lillasyster och för att vi verkligen inte har tid att bli riktigt sjuka nu.

Kram

Eva sa...

Vår 3-åring har fått den (inga biverkningar som är ovanliga har kommit och nu har det gått en vecka). Min 8 åring och 18-åring får nästa vecka. Både jag och maken ska vaccinera oss.

Anledningen är den samma hos dom flesta. Vi vet inte om våra barn bär på en osynlig sjukdom som gör att dom är i riskgruppen - vågar inte riskera det.

Mina föräldrar och morföräldrar klarar kanske inte att bli smittade och jag vil ej vara anledningen till att dom blir sjuka..

Trevlig helg!!
Kram Eva

pysseltanten sa...

Hallojsan..
Eftersom jag jobbar i vården, har jag redan fått sprutan...
Fick INGA biverkningar, mer än lite öm på sprutstället...
Tog den dels pga mitt arbete, men oxå för att jag har en dotter som har astma...o därmed är i riskgruppen...
Hela familjen ska ta den...även om guuuben kommer VÄÄÄÄLDIGT långt ner på listan...hihi...
Ha en bra helg...
Kraamizar Git

Kerstin sa...

Heisan, Jeg har ikke helt bestemt meg enda. Tror nok jeg kommer til å ta den.
Jeg får ikke sendt deg e-mail her hvor jeg er nå, men kan motta.
Min adresse er:
Kerstin Rosmer
Kirkebyvegen 13
2008 Fjerdingby
Norge

Send meg kontonr. så skal jeg få overført penger til deg :)

Ha en fin helg.

Klem Kerstin

Grodmamman sa...

Tog sprutan igår, dels för att jag tillhör riskgrupperna och dels för att jag inte vill smitta de små barnen jag har hand om varje dag och vår lillkusin. Min mormor är 89 år och henne vill jag inte heller smitta.
Hela familjen kommer att vaccinera sig, frågan är bara när det blir deras tur. Maken skulle få genom jobbet, i december!
Kram

Nea sa...

Hej tjejen!
Så du är hos frissan idag! Härligt härligt! :)

Ja du..
Jag kände inte att jag hade så mkt val när det gäller vaccinet! Både gravida, nyförlösta och dom små bebbarna är ju riskgrupper. Vågade inte riskera att smitta ngn..tänk om jag skulle vara faktorn som gjorde att ngn förlorade sitt barn eller mamma! Nä huga..jag fick min sruta andra dagen.
Fick ont i armen men har annars mått bra!

Ha en mysig fredag!
Kram Nea

S o F sa...

Nej tack.

Trevlig Helg.

Vitt för själen sa...

Jag jobbar inom skolan, vid epidemi ska vi hålla öppet. Jag måste ta.

Du är jämt så snygg!!
Grymt cool färg på barret =)

Hemma hos Razzel sa...

Har just skrivit ett inlägg på min blogg om detta. Eftersom jag själv har cancer och inte får vaccinera mig är jag livrädd för att gå utanför huset (bor ju också i den stad som har flest fall i landet..)
Önskar att alla såg lite längre än bara till sig själva och hjälper till att bromsa utvecklingen och ge oss sjuka en chans!

Jessica sa...

Jag har tagit den redan förra veckan, hade ont i armen/axeln under natten, bara. Själva sprutan kändes knappt. Vi måste inte ta trots att jag jobbar i vården, men tänker liksom flera andra att jag vill undvika att smitta andra framför allt. Jag klarar mig nog igenom en flunsa, men gör mina patienter det, min granne, de i kön på affären? SÅ för att minska smittspridning känns det bra att ta den.
Är så himla nyfiken på din butik, jag vill titta runt i webshoppen NU! Men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge säjs det ju.. Lycka till inför öppnandet!

Skatan sa...

vaccinera - inte minst för andras skull...det är min åsikt...

Jenny sa...

Jag tog sprutan nu i veckan eftersom jag är gravid i 22:a veckan. Sedan får mannen och 3 åriga sonen den om 2 veckor. Då hjälper vi bebisen om influensen skulle vara igång i februari när hon/han föds. Sedan hjälper man alla andra i sin närhet. Kan väl också känna så att dom små biverkningarna man får av sprutan tar jag hellre än influensan! Kram

Anonym sa...

Verkar som at alla som kommenterat här har sagt ja till vaccinet....men vi lutar åt ett nej....men velar väl fortfarande...har hört så mycket om detta att man blir snurrig snart...fast man har vaccinerat sig ska man visst vara smittspridare så den anledningen vet jag inte längre...sen har folk dött av själva vaccinet...det är ju liksom inte utprovat riktigt å så ska man i fullt friska spruta in detta å först i barnen? Jag är lite för rädd för vad som kan hända om jag ger mina barn detta...tänk om det inte går bra....det finns ju forskare faktiskt som är emot...nää, jag vet inte riktigt hur vi ska göra.... nu fick du höra nåt annat än positiva svaren....