torsdag 12 mars 2009

Inredningsblogg????

Eller Tumm Blogg!!!!
Japp idag blir det en Tumme-Blogg =)
För mer än 2år sen jobbade jag på Blomster avdelningen på Maxi. Min jobbadag började lida mot sitt slut! Och jag kollade över alla blommor så att det såg fint ut! Tyvärr - så har jag ju mitt pedantiska öga och såg flera Glaskrukor/vasar som stod helt snett å huller om buller. I dom smala krukorna va det blommor och sten planterat i. Sträckte mig för att kunna flytta runt dom - första krukan jag tar tag i "tung" så jag håller stadigt grepp SPRICKER... ajajaj, där stod jag med en söndrig glas vas i min hand och blodet rann, ställde ner krukan, ett djupt sår precis i tumm leden, såg det gula fettet och benet, och kände hur tummen ställde sig rakt ut! ajajaj. Ajaja, då gick stora tumm senan av :(Efter mycket om och men och en hemsk "tillfälligt" gipsad hand. Åkte vi tidigt dan efter ner till UMAS handkirurg i Malmö. ajajaj ;)
Jag hade kunnat berätta så mycket om den hemska operationen (bedövningar) typ biter inte på mig ajaja, Kände när dom öppnade upp handleden och drog å slet i senorna, dom är ju som ett gummiband, så när min gick av, flög den upp i armväcket, och mycket mer... Hela de året handlade typ om min Tumme. 1-2-3 gånger i veckan typ i ett helt år va vi i Malmö, Rehab m,m. Jag låg även inlagd i flera "hemska" dagar på sjukhuset för intensiv träning. Tyckte så satans synd om mig själv och att ligga i en sal med en massa nyopererade är kasst, Tex, precis när jag tog upp en god Lusse bulle från min packning och en tidning, la mig till rätta i min säng med 4 andra okända männsikor, började grann kvinnan å spy (stora lass) vänt åt mitt håll + då vi hade typ 1meters avstånd mellan sängarna!!!!
= Nysövd, juh!!!!
Jag gick runt i Malmö i det närmsta köpcentret, med mjukis dress å osminkad ;) åt Mc donalds varje dag, jag blev typ vän med "uteliggaren" utanför, han fick min halva pommes ask :) :) varje dag! (bättre än pengar juh)Typ i ett halvår gjorde jag Tumm gympa varje halvtimme *muttrar* va gipsad i evigheter. Andreas fick dra mitt kajal sträck och platta mitt hår - länge!!! hihi
Hmmmm, ni kan vara glada att jag inte visar mina mysiga kort utan gips *haha*

(idag)
Typiskt att de va min Högra tumme,,, höger hänt och jag är ju bara praktiskt lagd, alltid varit snabb i fingrarna och starka händer! Jag märker av min tumme hela tiden, Trots att jag donar så tar allting mycket längre tid och svårt att göra mycket. Har jag donat för mycket med handen så har jag alltid värsta värken på kvällen!
Här ser ni hur den är idag....
Vänster tumme frisk & min högra Ritte tumme.
Kan inte böja mer än så och har inget stort grepp, värk å köldskada m,m.
Guuud va kul för er att få läsa detta *hahha, fniss* Min familj va nog oxå lagom roade efter 1 1/2 års Tumm prat :)
- Så vad vill jag komme till!!!!
Joo, imon "äntligen" ha jag fått tid till handkirurgen, ska dit å mätas, göras övningar m,m. För mina Försäkringspengar!!!! ÄNTLIGEN. Ha inte fått ett öre för tummen & 0kr från Maxi.... *muttrar* (hoppas på en bra slant) :)
Så vi är vana vid Malmö-stad, vi har våra favvis butiker som vi alltid kör inom. På nåt sätt så va det en rolig tid, för vi gjorde varje resa till en liten rolig tripp istället!!!!
Så imon blir det Malmö - och jag ska vicka på Tummen.
Läkaren vill operera - men då blir den antingen lite bättre eller sämre!!! fruktansvärt om den blev sämre juh och bara lite bättre och gå igenom allt detta igen,,, Njjjaaaäää känns ju inte så lockande!!!!

Jaha, nu vet ni detta *fniss*
Stor kram
j

4 kommentarer:

Madeleine sa...

Ska tidningen skriva om dig? nää men oj så kul det vore. Jiiiippi! Stackars dig och dn tumme... Kramis Madeleine

Anonym sa...

Aj det gör ont i mej när du berättar om din tumme!
Kram A-S

Anonym sa...

Lycka till imorrn gumman, hoppas på en stor slant till dig ;-)
Kram L

Stjärnor & Champagne sa...

God det gör ont i mina tummar med den berättelsen, hoppas nu att det blir till det bättre.

Kram Anne